Vybavení pro maséry a wellness centra
720 540 422 (prac. dny 6:45 - 15:00)
košík je prázdny

Pro masáž
Pro masáž

Wellness procedury
Wellness procedury

Knihy, DVD, plakáty
Knihy, DVD, plakáty

Pro sport
Pro sport

Pro kosmetičky
Pro kosmetičky

Sauny a vířivky
Sauny a vířivky

Akce
Akce

Novinky
Novinky

Vyhledávání
Jihočeský krajJihomoravský krajKarlovarský krajKrálovéhradecký krajLiberecký krajMoravskoslezský krajOlomoucký krajPardubický krajPlzeňský krajPrahaStředočeský krajÚstecký krajVysočina krajZlínsky kraj
Odebírání novinek
Pro zasílání novinek zadejte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátní, lahodná, sametově jemná, slaďoučká, horká, nádherně hořká, pikantní .....
Je nespočet slov, které ji charakterizují a je nespočet způsobů, kterými ji lze připravit a použít.

ČOKOLÁDA
V minulosti to byl oblíbený nápoj královských dvorů, aristokracie, filozofů.
Někteří z nich byli dokonce označováno za čokoholiků. Dnes si tuto lahůdku můžeme naštěstí dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši i tělo.

HISTORIE ČOKOLÁDY:
Příběh čokolády začíná v Mexiku ve střední Americe tisíce let před příchodem španělských dobyvatelů, když kakaovník divoce rostl v těchto oblastech.
Prvními, kteří se začali věnovat pěstování kakaovníku byli Olmékové. V té době se kakao nazývalo kokanva.
Další pěstitelé Mayové, Aztékové a Izapani. Oni používali kakao výhradně jako čokoládový nápoj, teplý i studený. Kakaové boby se fermentovali, sušily, odstranily se vnější slupky, boby se drobili na jemné části a směs se smíchala s vodou. Mísila a šlehané se bez vaření. Na povrchu vznikala pěna, která byla tou nejlahodnější pochoutkou. Nepil se jen čistý kakaový odvar, dodávaly se mu příchutě jako vanilka, med, chili .... Vyráběly se také zvláštní čokoládové tyčinkách ale ne na konzumaci v pevném stavu. Používaly se na delší skladování nebo na cesty. Dali se rozpustit a rozmíchat ve vodě.
V Evropě éra čokolády nastala v období baroka. Brzy se stala medicínou pro svou chuť, plnost a stimulující účinky. Dostala se do Španělska, Portugalska. V Itálii výrobu zdokonalili a zavedli parfémované příchutě jako citronová, skořicová, pižmo či jasmínová.
V roce 1879 přišla na svět první tabulka mléčné čokolády.

JAK VZNIKLA ČOKOLÁDA:
Kakaovník je poměrně náročný na pěstování. Až na výjimky tato rostlina nepřináší žádné plody, pokud roste mimo pásma od rovníku po 20 rovnoběžníku severní a jižní šířky. Po zasazení semen rostlinky začínají klíčit již v průběhu několika dní. Za 3-4 roky se objeví první plody. Květy vyrůstají z mnoha výběžků. Opyleny mohou být pouze pakomárům. Pak se mění na velké tobolky, obsahují 30 - 40 semen tvaru mandlí, které jsou obaleny sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 měsíců trvá než semena dorostou a další měsíc dokud úplně dozrají. Po otevření bobu je třeba udělat 4 kroky, abychom získali kakaovou drť, která já základní surovinou pro výrobu čokolády:

* Fermentace
* Sušení
* Pražení
* Drcení s odslupováním

Více než polovinu kakaové drtě tvoří tuk, který voláme KAKAOVÉ MÁSLO.
Pevná část která zůstane se jmenuje Kakaová hmota.
Kakaové máslo se hojně používá v kosmetických a farmaceutických firmách. No skutečných znalců čokolády nejvíce zajímá procento kakaové hmoty. Vyrábí se např.. "Čokoládová pochoutka, která obsahuje 15%, ale opravdu dobrá čokoláda její obsahuje alespoň 70%"
Takzvaná bílá čokoláda se vyrábí pouze s kakaového másla a neobsahuje žádnou kakaovou hmotu.

PROČ PRÁVĚ ČOKOLÁDA A MASÁŽ:
* Vyhlazuje a tonizuje pokožku
* Zabraňuje stárnutí pokožky
* Kvalitní péče o pokožku plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a koenzymů
* Potlačuje celulitidu

Vliv látky Fenyletylamin způsobuje dobrou náladu, je např.. velice koncentrovaný v mozku zamilovaných.
Vysoký obsah vápníku a hořčíku.

KONTRAINDIKACE:
* Těhotenství
* Vysoký krevní tlak
* Záněty
* Infekční onemocnění
* Otevřené rány

Dnes si tuto lahůdku můžeme dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši a tělo.




Komentáře
(0)

K tomuto článku ještě nenapsal nikdo komentář. Buďte první.

Přidat komentář


Jméno
E-mail (slouží pouze pro ověření / autorizaci příspěvku)
Ochrana proti spamu
Komentář


Souhlasím s pravidly pro komentáře
[reklama]
Nad Lomnicí 1102
38801 Blatná
Masáže rekondiční a sportovní – poctivé klasické masáže. Baňkování. Reflexní terapie. Léče...
28.října 190/38
70200 Ostrava
Hledáte kvalitní masáž, u které si odpočinete a zároveň vám pomůže do bolesti zad? Zkuste ...
Zobrazit další články
Zobrazit kategorie článků
Masáž jako první krok
Někdy jsem si myslela, že na masáž chodí lidé, kteří jsou líní. Jen přijdou, lehnou si a sami nechtějí pro sebe udělat nic.
číst dál »
2092x    0x
Akupresura
je stará čínská metoda pro léčení mnoha běžných onemocnění. Je podobná akupunktuře. Akupresura je alternativní
číst dál »
2350x    0x
Dornova metoda - sklon pánve - rozdílná délka dolních končetin
Pánev jako základna páteře a spojovací článek mezi trupem a nohama má zvláštní význam.
číst dál »
3655x    0x
Masáž drahými kameny
Ametyst, jantar, malachit, přidává očím hvězdný svit. Jaspis, křišťál, chalcedon - pomohou zjistit jaká jsem. Chrysopras, achát
číst dál »
2981x    0x
Bílý medvěd
Hloubková tlaková masáž nohama je formou tělesně orientované terapie, která kombinuje nejlepší elementy
číst dál »
2885x    1x
   Nejbližší kurzy
Kurz masáže těhotných
26.07.2019 - 28.07.2019
(Ostrava)
Kurz Pánevní dno
27.07.2019 - 27.07.2019
(Ostrava)
Havajská masáž LOMI LOMI
03.08.2019 - 04.08.2019
(Ostrava)
Manuální lymfatická drenáž
07.08.2019 - 11.08.2019
(Ostrava)
Fyziotaping 1.
17.08.2019 - 18.08.2019
(Ostrava)
FYTOTERAPIE (nejen) pro Masé...
17.08.2019 - 18.08.2019
(Ostrava)
Indická masáž hlavy
23.08.2019 - 23.08.2019
(Ostrava)
.