Vybavení pro maséry a wellness centra
720 540 422 (prac. dny 6:45 - 15:00)
košík je prázdny

Pro masáž
Pro masáž

Wellness procedury
Wellness procedury

Knihy, DVD, plakáty
Knihy, DVD, plakáty

Pro sport
Pro sport

Kosmetika
Kosmetika

Sauny a vířivky
Sauny a vířivky

Akce
Akce

Novinky
Novinky

Vyhledávání
Jihočeský krajJihomoravský krajKarlovarský krajKrálovéhradecký krajLiberecký krajMoravskoslezský krajOlomoucký krajPardubický krajPlzeňský krajPrahaStředočeský krajÚstecký krajVysočina krajZlínsky kraj
Odebírání novinek
Pro zasílání novinek zadejte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátní, lahodná, sametově jemná, slaďoučká, horká, nádherně hořká, pikantní .....
Je nespočet slov, které ji charakterizují a je nespočet způsobů, kterými ji lze připravit a použít.

ČOKOLÁDA
V minulosti to byl oblíbený nápoj královských dvorů, aristokracie, filozofů.
Někteří z nich byli dokonce označováno za čokoholiků. Dnes si tuto lahůdku můžeme naštěstí dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši i tělo.

HISTORIE ČOKOLÁDY:
Příběh čokolády začíná v Mexiku ve střední Americe tisíce let před příchodem španělských dobyvatelů, když kakaovník divoce rostl v těchto oblastech.
Prvními, kteří se začali věnovat pěstování kakaovníku byli Olmékové. V té době se kakao nazývalo kokanva.
Další pěstitelé Mayové, Aztékové a Izapani. Oni používali kakao výhradně jako čokoládový nápoj, teplý i studený. Kakaové boby se fermentovali, sušily, odstranily se vnější slupky, boby se drobili na jemné části a směs se smíchala s vodou. Mísila a šlehané se bez vaření. Na povrchu vznikala pěna, která byla tou nejlahodnější pochoutkou. Nepil se jen čistý kakaový odvar, dodávaly se mu příchutě jako vanilka, med, chili .... Vyráběly se také zvláštní čokoládové tyčinkách ale ne na konzumaci v pevném stavu. Používaly se na delší skladování nebo na cesty. Dali se rozpustit a rozmíchat ve vodě.
V Evropě éra čokolády nastala v období baroka. Brzy se stala medicínou pro svou chuť, plnost a stimulující účinky. Dostala se do Španělska, Portugalska. V Itálii výrobu zdokonalili a zavedli parfémované příchutě jako citronová, skořicová, pižmo či jasmínová.
V roce 1879 přišla na svět první tabulka mléčné čokolády.

JAK VZNIKLA ČOKOLÁDA:
Kakaovník je poměrně náročný na pěstování. Až na výjimky tato rostlina nepřináší žádné plody, pokud roste mimo pásma od rovníku po 20 rovnoběžníku severní a jižní šířky. Po zasazení semen rostlinky začínají klíčit již v průběhu několika dní. Za 3-4 roky se objeví první plody. Květy vyrůstají z mnoha výběžků. Opyleny mohou být pouze pakomárům. Pak se mění na velké tobolky, obsahují 30 - 40 semen tvaru mandlí, které jsou obaleny sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 měsíců trvá než semena dorostou a další měsíc dokud úplně dozrají. Po otevření bobu je třeba udělat 4 kroky, abychom získali kakaovou drť, která já základní surovinou pro výrobu čokolády:

* Fermentace
* Sušení
* Pražení
* Drcení s odslupováním

Více než polovinu kakaové drtě tvoří tuk, který voláme KAKAOVÉ MÁSLO.
Pevná část která zůstane se jmenuje Kakaová hmota.
Kakaové máslo se hojně používá v kosmetických a farmaceutických firmách. No skutečných znalců čokolády nejvíce zajímá procento kakaové hmoty. Vyrábí se např.. "Čokoládová pochoutka, která obsahuje 15%, ale opravdu dobrá čokoláda její obsahuje alespoň 70%"
Takzvaná bílá čokoláda se vyrábí pouze s kakaového másla a neobsahuje žádnou kakaovou hmotu.

PROČ PRÁVĚ ČOKOLÁDA A MASÁŽ:
* Vyhlazuje a tonizuje pokožku
* Zabraňuje stárnutí pokožky
* Kvalitní péče o pokožku plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a koenzymů
* Potlačuje celulitidu

Vliv látky Fenyletylamin způsobuje dobrou náladu, je např.. velice koncentrovaný v mozku zamilovaných.
Vysoký obsah vápníku a hořčíku.

KONTRAINDIKACE:
* Těhotenství
* Vysoký krevní tlak
* Záněty
* Infekční onemocnění
* Otevřené rány

Dnes si tuto lahůdku můžeme dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši a tělo.




Komentáře
(0)

K tomuto článku ještě nenapsal nikdo komentář. Buďte první.

Přidat komentář


Jméno
E-mail (slouží pouze pro ověření / autorizaci příspěvku)
Ochrana proti spamu
Komentář


Souhlasím s pravidly pro komentáře
[reklama]
Wilsonova 8
75002 Přerov
Klasická masáž, medová masáž, Dornova terapie, Breussova masáž, lávové kameny, Thajská mas...
Na Bystřičce 8
77900 Olomouc
Regenerační centrum Maobi poskytuje kvalitní masáže v Olomouci. Můžete odpočívat v příjemn...
Zobrazit další články
Zobrazit kategorie článků
Fascie a myofasciální techniky
Manipulace s fascií, tedy pojivovou tkání, které obklopuje vše v našem těle. Ztuhlost fascií negativní vliv na celé tělo
číst dál »
7489x    0x
Akupresura
je stará čínská metoda pro léčení mnoha běžných onemocnění. Je podobná akupunktuře. Akupresura je alternativní
číst dál »
2432x    0x
Lymfodrenážní masáž
Lymfatická ruční drenáž je velmi jemná masážní technika; mírnými, pomalými, přesně definovanými tahy a hmaty
číst dál »
5255x    0x
Zbavte se bolestí hlavy!
Pokud se chcete vydat zdravější cestou a hlavu doslova „vypnout“, měli byste zkusit masáže hlavy, které stejně jako léky, můžou od bolesti pomoci.
číst dál »
2997x    0x
Nízkofrekvenční masážní přístroje a jejich využití
Těchto přístrojů existuje celá řada a často jsou vyráběny v kombinaci s dalšími terapeutickými pomůckami a přístroji, například s detoxikací organismu.
číst dál »
1469x    0x
   Nejbližší kurzy
Rekvalifikační ETAPOVÝ masér...
01.10.2019 - 27.11.2019
(Ostrava)
Lifting – vypínací masáž obl...
04.10.2019 - 04.10.2019
(Ostrava)
Měkké techniky 1.
05.10.2019 - 07.10.2019
(Ostrava)
Baňkování podle zásad TČM
11.10.2019 - 11.10.2019
(Uherský Brod)
Kraniosakrální terapie-OČI
19.10.2019 - 20.10.2019
(Ostrava)
Horké lávové kameny
25.10.2019 - 25.10.2019
(Uherský Brod)
Bowenova tlaková masáž 1.
25.10.2019 - 28.10.2019
(Ostrava)
.