Vybavení pro maséry a wellness centra
720 540 422 (prac. dny 6:45 - 15:00)
košík je prázdny
Pro masáž
Pro masáž
Wellness procedury
Wellness procedury
Knihy, DVD, plakáty
Knihy, DVD, plakáty
Pro sport
Pro sport
Kosmetika
Kosmetika
Sauny a vířivky
Sauny a vířivky
Akce
Akce
Novinky
Novinky
Vyhledávání
Jihočeský krajJihomoravský krajKarlovarský krajKrálovéhradecký krajLiberecký krajMoravskoslezský krajOlomoucký krajPardubický krajPlzeňský krajPrahaStředočeský krajÚstecký krajVysočina krajZlínsky kraj
Odebírání novinek
Pro zasílání novinek zadejte e-mail

Čokoládová masáž

Delikátní, lahodná, sametově jemná, slaďoučká, horká, nádherně hořká, pikantní .....
Je nespočet slov, které ji charakterizují a je nespočet způsobů, kterými ji lze připravit a použít.

ČOKOLÁDA
V minulosti to byl oblíbený nápoj královských dvorů, aristokracie, filozofů.
Někteří z nich byli dokonce označováno za čokoholiků. Dnes si tuto lahůdku můžeme naštěstí dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši i tělo.

HISTORIE ČOKOLÁDY:
Příběh čokolády začíná v Mexiku ve střední Americe tisíce let před příchodem španělských dobyvatelů, když kakaovník divoce rostl v těchto oblastech.
Prvními, kteří se začali věnovat pěstování kakaovníku byli Olmékové. V té době se kakao nazývalo kokanva.
Další pěstitelé Mayové, Aztékové a Izapani. Oni používali kakao výhradně jako čokoládový nápoj, teplý i studený. Kakaové boby se fermentovali, sušily, odstranily se vnější slupky, boby se drobili na jemné části a směs se smíchala s vodou. Mísila a šlehané se bez vaření. Na povrchu vznikala pěna, která byla tou nejlahodnější pochoutkou. Nepil se jen čistý kakaový odvar, dodávaly se mu příchutě jako vanilka, med, chili .... Vyráběly se také zvláštní čokoládové tyčinkách ale ne na konzumaci v pevném stavu. Používaly se na delší skladování nebo na cesty. Dali se rozpustit a rozmíchat ve vodě.
V Evropě éra čokolády nastala v období baroka. Brzy se stala medicínou pro svou chuť, plnost a stimulující účinky. Dostala se do Španělska, Portugalska. V Itálii výrobu zdokonalili a zavedli parfémované příchutě jako citronová, skořicová, pižmo či jasmínová.
V roce 1879 přišla na svět první tabulka mléčné čokolády.

JAK VZNIKLA ČOKOLÁDA:
Kakaovník je poměrně náročný na pěstování. Až na výjimky tato rostlina nepřináší žádné plody, pokud roste mimo pásma od rovníku po 20 rovnoběžníku severní a jižní šířky. Po zasazení semen rostlinky začínají klíčit již v průběhu několika dní. Za 3-4 roky se objeví první plody. Květy vyrůstají z mnoha výběžků. Opyleny mohou být pouze pakomárům. Pak se mění na velké tobolky, obsahují 30 - 40 semen tvaru mandlí, které jsou obaleny sladkou šťavnatou dužinou. Asi 4-5 měsíců trvá než semena dorostou a další měsíc dokud úplně dozrají. Po otevření bobu je třeba udělat 4 kroky, abychom získali kakaovou drť, která já základní surovinou pro výrobu čokolády:

* Fermentace
* Sušení
* Pražení
* Drcení s odslupováním

Více než polovinu kakaové drtě tvoří tuk, který voláme KAKAOVÉ MÁSLO.
Pevná část která zůstane se jmenuje Kakaová hmota.
Kakaové máslo se hojně používá v kosmetických a farmaceutických firmách. No skutečných znalců čokolády nejvíce zajímá procento kakaové hmoty. Vyrábí se např.. "Čokoládová pochoutka, která obsahuje 15%, ale opravdu dobrá čokoláda její obsahuje alespoň 70%"
Takzvaná bílá čokoláda se vyrábí pouze s kakaového másla a neobsahuje žádnou kakaovou hmotu.

PROČ PRÁVĚ ČOKOLÁDA A MASÁŽ:
* Vyhlazuje a tonizuje pokožku
* Zabraňuje stárnutí pokožky
* Kvalitní péče o pokožku plná vitamínů, minerálů, antioxidantů a koenzymů
* Potlačuje celulitidu

Vliv látky Fenyletylamin způsobuje dobrou náladu, je např.. velice koncentrovaný v mozku zamilovaných.
Vysoký obsah vápníku a hořčíku.

KONTRAINDIKACE:
* Těhotenství
* Vysoký krevní tlak
* Záněty
* Infekční onemocnění
* Otevřené rány

Dnes si tuto lahůdku můžeme dopřát všichni. Je to úžasná delikatesa, která potěší duši a tělo.




Komentáře
(0)

K tomuto článku ještě nenapsal nikdo komentář. Buďte první.

[reklama]
Na Bystřičce 8
77900 Olomouc
Regenerační centrum Maobi poskytuje kvalitní masáže v Olomouci. Můžete odpočívat v příjemn...
Sokolovská 129/50
186 00 Praha
Nabídka relaxačních, sportovních masáží, Havajské Lomi Lomi, lávových kamenů, čínské masáž...
Zobrazit další články
Zobrazit kategorie článků
Návod k použití čokolády
Čokoterapie pomáhá při celulitidě, vyhlazuje a zvlhčuje pokožku. Má omlazující účinky, podporuje činnost srdce
číst dál »
3049x    0x
Dornova metoda - sklon pánve - rozdílná délka dolních končetin
Pánev jako základna páteře a spojovací článek mezi trupem a nohama má zvláštní význam.
číst dál »
4195x    0x
Austrálska Kodo masáž
Přiblížím tu jednu zajímavou masáž, která mě už na kurzu velmi oslovila a stala se jednou z nejoblíbenějších. Je to příjemná
číst dál »
33824x    12x
Meridiánová masáž dle W.Penzela (APM)
je alternativou akupunktury a shiatsu... Meridiánová masáž APM (Akupunkt-Massage nach Willy Penzel) je zajímavou,
číst dál »
3305x    0x
Ach ta únava - jak na ni?
Chronický únavový syndrom je víc než jen únava. Trvalý pocit vyčerpání je pouze jedním z mnoha příznaků, kam patří také
číst dál »
2131x    0x
   Nejbližší kurzy
Rekvalifikační víkendový mas...
28.02.2020 - 19.04.2020
(Ostrava)
Lektorský kurz baby a dětské...
06.03.2020 - 08.03.2020
(Ostrava)
Baňkování podle zásad TČM
27.03.2020 - 27.03.2020
(Uherský Brod)
Gua Sha a akupresurní body p...
24.04.2020 - 24.04.2020
(Uherský Brod)
Kurz Spirální Stabilizace 1C...
25.04.2020 - 26.04.2020
(Ostrava)
Měkké techniky 1.
15.05.2020 - 17.05.2020
(Ostrava)